Suroviny:
- 22 ks Oreo sušienok
- 80g roztopeného kokosového oleja
- 450g vegánskeho tvarohu
- mascarpone
- 2 PL práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 100g čokolády na varenie
- 100g horkej čokolády
- tuhá hmota z dvoch plechoviek kokosového mlieka
Deň predtým ako budeme robiť tortu si spravíme tvaroh a mascarpone. A na druhý deň môžeme začať.
Oreo hodíme do mixéra spolu s kokosovým olejom a dáme poriadne premixovať. Do tortovej formy rozložíme prvú vrstvu- Oreo sušienky a dáme tuhnúť do chladničky.
Naše akože mascarpone prešľaháme s vanilkovým cukrom a tvaroh s práškovým cukrom. Pomaly zmiešame obe hmotny dáme na sušienky a vložíme späť do chladničky.
Na rad prichádza to najsladšie. S týmto som trochu tápala a bála sa toho. Z plechoviek od kokosového mlieka, ktoré sme nechali v chladničke aspoň 1 deň, vyberieme túhú hmotu. Zvlášť si zoberieme asi jednu lyžicu a dáme zohriať. Teplou hmotou zalejeme nalámanú čokoládu kým sa nerozpustí. Medzitým šľaháme čistú kokosovú ,,smotanu,, a keď nám čokoláda vychladne pomaly zamiešavame k vyšľahanej smotane a šľaháme ešte chvílu. Navrstvíme na bledú hmotu, posypeme trochou nalámaných oreo keksov a dáme najlepšie na 1-2 hodiny do mrazničky potom už v chladničke.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára