ak milujete mak tak ako ja tak toto je priamo pre Vás koláč. Je rýchly, vegan, nenáročný a myslím, že každý má všetko doma. Vďaka maku je výborný kvôli podielu minerálov ako vápnik, fosfor, železo, horčík a veľa iných vitamínov. Ale najviac je výborný ku KÁVIČKE.
Suroviny:
- 3 hrnčeky špaldovej celozrnej múky (popr. polohrubá múka)
- 1,5 hrnčeka cukor
- 2 hrnčeky nepomletého maku
- 2 hrnčeky rastlinného mlieka
- 2/3 hrnčeka oleja
- 1 prášok do pečiva
- lyžička sódy bikarbóny
Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme všetko ostatné a mixérom miešame. Vylejeme na plech a dáme piecť na 180 stupňov. Cca 30 minút záleží od trúby.
Na vrchu mám šľahačku z kokosového mlieka s trochou škrobu aby lepšie držala a trochou trstinového cukru, kúpila som inú značku a mlieko malo divnú pachuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára