kedysi som milovala sushi na všetky možné spôsoby (hlavne s lososom), vedela by som ho jesť vtedy aj denne. Obyčajné, len s avokádom mi nič nehovorili, a preto som už dlho sushi nerobila. Až dnes. Keď som dostala chuť. Len čo dať do sushi okrem hlavného lososa? Otvorím chladničku a toľko možností som si uvedomila, koľko vecí tam môžem dať. Robila som dva typy so syrom čo ostal a bez syru inak sú rovnaké. Takže predstavujem Vám vegánske sushi s hubmi SHIMEJI.
Suroviny:
- 250g sushi ryže (dnes som použila obyčajnú a v pohode)
- riasy Nori
- cca 150g húb SHIMEJI
- 3 PL rýžoveho octu
- 1 PL trstinového cukru
- avokádo
- syr rastlinný
- rastlinná majonéza
- soľ
- cesnak
- wasabi
- sushi sójová omáčka (popr. tamari)
Najskôr si dame variť ryžu (keďže som použila obyčajnú nechala som ju trochu rozvariť aby mi lepila). Zmiešame rýžový ocot s cukrom a keď ryža trochu vychladne nalejeme to tam a dobre premiešame. Nakoniec trochu osolíme. Na panvicu dáme niekoľko strúčikov cesnaku a huby spolu s nimi opekáme niekoľko minút. Osolíme ešte premiešame a celé to dáme na servítku, aby sme sa zbavili zbytočného oleja. Huby použijeme už studené. Na rad prichádza už len plnenie a rolkovanie. Na podložku položíme Nori riasu lesklejšou stranou dole, na 2/3 roztlačíme ryžu TIP: je dobré mať aj misku s vodou a ruky často namáčať, aby sa ryža až tak nelepila na ruky. Plníme približne 2cm od kraja. Ja si vždy najskôr potriem trochou wasabi po celej dĺžke (koľko kto lúbi) a tam aj ukladám ostatné veci. Dáme nakrájané avokádo, huby aj s cesnakom (čím viac húb, tým lepšie), syr a trošku majonézy. Kraj bež ryže prejdeme namočeným prstom aby držala rolka a rolujeme. Podávame so sójovou omáčkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára