skúšala som si doma spraviť ,,mozzarellu,,. Na prvý pokus fajn ale do budúcna skúsim menšie úpravy s jogurtom a dám si záležať na tvare.
Trvá to trošku dlhšie takže pripraviť skôr ako je potreba použiť.
Suroviny
- cez noc namočené kešu oriešky 1 pohár
- 1 a pol lyžičky soľ
- sójový jogurt (nabudúce skúsim s kokosovým) 1 pohár
- 3 lyžiče tapiokového škrobu
- 1 lyžica agar prášku
- ľad
Do mixéru vložíme jogurt, soľ a kešu. Necháme mixovať kým nebude úplne hľadká zmes. Prelejeme do nádoby zakryjeme utierkou a necháme postáť 24 hodín. Po uplynutí primiešame tapioku a miešame aby neboli hrudky. Dáme si uvariť agar v pólke hrnčeka vody cca 4 minúty. Prilejeme kešu zmes a varíme až kým sa zmes nespojí a bude ťahať a lepiť na varešku. Do veľkej nádoby dáme veľa vody a ľad a zmrzlinovacou naberačkou naberáme ťahavú zmes a vložíme do vody s ľadom. Necháme vo vode pol hodinku. Hotové mozzarelky sú mäkkučké a majú štruktúru ako klasická mozzarella.
Do zmesy si môžeme pridať aj bazalku alebo červenú papriku na obzvláštnenie
Odporúčam robiť polovičnú porciu
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára