Stránky

Vyhľadávať v tomto blogu

Kari s tofu a sušenou rajčinou


Ahojte,
začína chladné obdobie, kedy je vhodné sa z vnútra zahriať a pritom je kari vhodné pre naše srdiečka. Nielen, že pohladí naše mlsné jazýčky ale aj lieči.
Kurkuma, feferony a čierne korenie priaznivo pôsobia ako prevencia zhubných nádorov a štiplavé papričky sú vhodné na utlmenie bolesti. Čo môže byť lepšie do chladného počasia?
Na toto kari som použila červenú kari pastu.

Suroviny:

  • 1-2PL červenej kari pasty záleži kto ako má rad
  • kusok zázvoru nastruhaneho
  • cca 3PL pretlaku
  • kokosové mlieko v plechovke
  • garam masala
  • sušené rajčiny
  • tofu udene
  • bazalka
Na rozpálenej panvici miešame kari pastu kým nezačne rozvoniavať. Pridáme pretlak a zázvor s trochou garam masala. Necháme chvílu prevrieť a pridáme tofu. Po asi 5 minútach vlejeme kokosové mlieko a hodíme tam sušené rajčiny a bazalku. Varíme kým kari trochu nezhustne. Podávame s jasmínovou ryžou a čiernym sezamom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára